comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea pirateriei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/02/2016 | Lege si Ordine

Din ordinul ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, șeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu a dispus, intensificarea activităţilor pentru protejarea mediului de afaceri.

În urma acţiunilor, poliţiştii au constatat 12 infracţiuni şi au aplicat  sancţiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei.

Având în vedere planul general de măsuri pentru siguranţa cetăţeanului, aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, conducerea Poliţiei Române a dispus, în perioada 23 – 28 februarie a.c., intensificarea acţiunilor pentru prevenirea și combaterea pirateriei și a comercializării de produse contrafăcute.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au participat la activităţile derulate în acest sfârşit de săptămână.

Astfel, au fost efectuate acțiuni pentru depistarea agenţilor economici şi a persoanelor fizice care comercializează băuturi alcoolice, produse alimentare, cosmetice, îmbrăcăminte şi încălțăminte contrafăcute sau produse audio-video piratate.

În urma verificărilor, au fost constatate 12 infracţiuni, dintre care o faptă de evaziune fiscală, o încălcăre a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, precum şi 10 infracţiuni la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, fiind efectuate cercetări faţă de 12 persoane.

Pentru neregulile depistate pe linia comercializării produselor, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 13.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat bunuri şi au confiscat produse, în valoare totală de aproximativ 2.300 de lei.

La activităţi au participat şi specialişti din cadrul Protecţiei Consumatorului şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa.

Exemple:

În urma controalelor efectuate la sediul a şapte unităţi economice de pe raza judeţului Ialomiţa au fost descoperite  articole de îmbrăcăminte şi accesorii care purtau însemnele unor mărci renumite, cu privire la care există indicii că nu ar fi originale.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

* * *

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice şi specialişti din cadrul D.S.V.S.A. Ialomiţa au constatat faptul că o societate comercială de pe raza municipiului Feteşti oferea spre vânzare produse alimentare ce au ridicat suspiciuni de contrafacere, având în vedere neconcordanţele identificate între documentele de provenienţă şi preţul scăzut al acestora.

Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal.