comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiuni pentru prevenirea răspândirii COVID-19

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/01/2021 | Lege si Ordine

Acțiuni zilnice pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS COV-2

Polițiștii ialomițeni au continuat în primele zile ale anului activitățile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, acționând alături de reprezentanți ai celorlalte instituții cu care se acționează în sistem integrat.

În primele trei zile ale anului 2021, un număr total de 246 de efective de poliție, împreună cu polițiștii locali care acționează în context sub coordonarea polițiștilor, au fost la datorie pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfăşurate 18 acţiuni punctuale, organizate atât independent de către poliţişti, cât și împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița și ai altor instituții cu atribuții în domeniu.

În cadrul activităţilor au fost verificate peste 2500 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, deplasarea doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată.

De asemenea, un număr de 32 de locații au fost verificate, activitățile vizând respectarea măsurilor organizatorice specifice, numărul de persoane, programul de lucru, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 224 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 38.650 de lei, după cum urmează:

– 1 sancțiune contravențională, aplicată unei persoane identificate că nu ar fi respectat măsura carantinării la domiciliu;

– 199 de sancţiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

– 24 de sancţiuni, în cazul persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

Mulțumim cetățenilor pentru responsabilitatea cu care au înțeles să petreacă aceste zile, dar mai ales noaptea dintre ani, ținând cont de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița rămân la datorie, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de protecție sanitară.

IPJ Ialomița