comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiuni pentru combaterea nerespectării Ordonanțelor Militare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/04/2020 | Lege si Ordine

În ultimele 24 de ore (intervalul 08.00-08.00), jandarmii ialomițeni au aplicat în total 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 75.200 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, precum și pentru tulburarea liniștii publice.

În ultimele 24 de ore, jandarmii au verificat 304 persoane aflate în izolare, pe raza a 11 de localități.

Doar în localitatea Țăndărei au fost verificate 577 autoturisme și legitimate 31 de persoane.

Au fost angrenați în misiuni de prevenire 145 de jandarmi, astfel: misiuni de pază si protectie la centrele de carantinare, în patrule mixte cu Poliția Națională și în patrule de jandarmi – pentru verificări la domiciliu ale persoanelor izolate, respectiv a măsurii privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

Forțele de ordine continuă acțiunile specifice de patrulare în zonele aglomerate ale centrelor comerciale, a supermaket-urilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare. Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

În cursul zilei de astăzi, la ora 15, un bărbat a fost oprit de filtrul dispus la intrarea în orașul Țăndărei. Jandarmii din cadrul dispozitivului și-au declinat identitatea și au solicitat declarația pe proprie răspundere care să îi justifice deplasarea în localitate, însoțită de un act de identitate.

Persoana în cauză a prezentat declarația prin care invoca excepția din prevederile articolului 1, lit. g) din Ordonanța militară nr. 3 ”deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat”. Acesta nu a fost în măsură să prezinte certificatul eliberat de organizația-gazdă care să ateste calitatea de voluntar.
Bărbatul a fost sancționat conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1 din 1999 cu 2.000 de lei, cu atât mai mult cu cât în autoturism nu s-au găsit produse alimentare.

Comunicat de presă: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa