comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiuni de prevenire a braconajului piscicol

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/02/2016 | Lege si Ordine

Peşte fără documente de provenienţă şi unelte de pescuit comercial, confiscate de poliţişti în urma unor controale efectuate în trafic 

Ieri, 22 februarie, poliţiştii Secţiei Rurale Platoneşti au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi comercializării ilegale a peştelui.

transport ilegal peste
transport ilegal peste

Pe parcursul derulării activităţilor, poliţiştii au depistat un bărbat de 34 de ani, din judeţul Constanţa, în timp ce staţiona cu autoturismul pe raza comunei Săveni şi oferea spre vânzare peşte din specia fitofag, fără a deţine documente de provenienţă.

O altă tânără de 27 de ani, din comuna Vlădeni a fost depistată în timp ce intenţiona să comercializeze peşte din specia caras pe raza localităţii de domiciliu, fără a deţine documente de provenienţă.

Cele 54 de kg de peşte deţinute de persoanele în cauză au fost ridicate în vederea în vederea distrugerii la unităţi de profil.

* * * 

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani, toţi din municipiul Feteşti au fost depistaţi în timp ce transportau cu o autoutilitară două unelte de pescuit comercial de tip halău.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

IPJ Ialomița