comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/09/2019 | Lege si Ordine

Cu o săptămână înainte de începerea noului an școlar, polițiștii de la rutieră au organizat activități de informare și instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulaţie, în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră.

La data de 3 septembrie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unitățile de învățământ.

 În cadrul activităților au fost verificate documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

De asemenea, polițiștii  au pus accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, au discutat despre conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, obligativitatea purtării centurii de siguranţă şi despre evenimentele rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de autovehicule destinate transportului şcolar.

 În această perioadă, poliţiştii verifică și semnalizarea rutieră din zona unităţilor de învăţământ, iar în cazul în care sunt constatate nereguli, acestea sunt aduse la cunoştinţa administratorului drumului public pentru remedierea lor în regim de urgenţă.

După debutul anului școlar, polițiștii din Ialomița vor continua activitățile informativ-preventive, pe mai multe paliere, pentru asigurarea unui climat optim și de siguranță pentru elevi, părinți și cadre didactice.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA