comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiuni de combatere a braconajului piscicol și a delictelor silvice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/02/2018 | Lege si Ordine

Poliţiştii ialomițeni acţionează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, dar și pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, ieri, 21 februarie a.c., poliţiştii ialomițeni au acționat pe raza județului pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol, dar și a delictelor silvice, a colectării, transportului şi comercializării a produselor rezultate din activităţi ilegale.

Astfel, pe timpul desfășurării activităților specifice, polițiștii au depistat, pe raza municipiului Fetești, doi bărbați din județul Mureș, care transportau cu ajutorul a două autoutilitare material lemnos, fără a respecta prevederile legale.

În ambele cazuri a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 6.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Totodată, un bărbat de 63 de ani, din comuna Giurgeni, a fost depistat de către polițiști în timp ce încerca să comercializeze pește din specia caras, fără a deține documente de proveniență.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere, transport, sau comercializarea peștelui fără documente legale, prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, întreaga cantitate de pește fiind ridicată în vederea confiscării.