comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiuni ale poliției rutiere din perioada 7 – 9 noiembrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/11/2014 | Infotrafic

În acest sfârşit de săptămână, 7 – 9 noiembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 329 sancţiuni contravenţionale aplicate, 8 certificate de înmatriculare retrase şi 23 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 127 conducători auto, 34 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 99.000 lei.

Infracţiuni la regimul rutier        

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele ialomiţene cinci conducători auto, cu  vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani, în timp ce conduceau autoturisme aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testărilor alcoolscop a celor în cauză, valorile indicate de aparatul Drager au fost cuprinse între 0,43 şi 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, conducătorii auto au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.

Un bărbat de 38 de ani, din comuna Bărbuleşti a fost depistat de către poliţiştii rutieri pe raza municipiului Urziceni, în timp ce conducea un autovehicul, înmatriculat într-un stat al Uniunii Europene, fără a avea drept de circulaţie în România.