comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acţiuni ale poliției din perioada 25 – 29 iulie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/07/2015 | Lege si Ordine

25 infracţiuni au fost constatate şi 428 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii din Ialomiţa, în timpul acţiunilor punctuale desfăşurate în perioada 25 – 29 iulie 2015, pe raza judeţului, pentru siguranţa cetăţenilor, prin asigurarea respectării legii.

Activităţile poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa au vizat prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, prin prezenţa efectivă în teren, pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, reducerea victimizării cetăţenilor, prin constatarea şi sancţionarea faptelor care contravin normelor de convieţuire socială.

Au fost efectuate 45 de acţiuni, o razie pe raza oraşului Ţăndărei şi 97 de filtre, fiind constatate 25 infracţiuni, dintre care 18 în flagrant.

Poliţiştii au aplicat 428 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 170.000 lei.

8 sancţiuni au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 91 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 329 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri au reţinut 21 de permise de conducere, dintre care 9 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Opt tineri cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani, din comuna Maia au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind bănuiţi de comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

În fapt, cei în cauză în cursul zilei de 18 iulie ar fi fost implicaţi într-o altercaţie pe raza localităţii de domiciliu, când şi-ar fi adresat injurii şi s-ar fi agresat reciproc, ulterior sustrăgându-se cercetărilor.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat pe raza municipiului Urziceni un autovehicul parcat, înmatriculat în Franţa.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul a fost dat în urmărire de autoritățile franceze la data de 29.07.2015.

Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Municipiului Urziceni urmând ca prin intermediul Biroului Sirene din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R. să se clarifice situația juridică a acestuia.