comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiune pe linia pisciculturii, prevenirii faptelor antisociale și combaterii comerțului ilicit stradal

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/08/2019 | Lege si Ordine

Peste 60 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești și Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în cadrul unei ample acțiuni pe linia pisciculturii, combaterii comerțului ilicit stradal și prevenirii faptelor antisociale.

Poliţiştii au urmărit combaterea faptelor de braconaj piscicol, a transportului, colectării şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, în vederea asigurării unor condiţii de piaţă corecte, cât și sancționarea persoanelor care încalcă regulile de circulație și normele de conviețuire socială.

În cadrul activităților au fost aplicate un număr de 66 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 11025 lei și au fost constatate 2 infracţiuni în flagrant.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul jandarmilor ialomițeni.

Exemple:

La data de 22 august, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, au identificat la stâna unui bărbat, de 40 ani, din comuna Bordușani, 7 unelte de pescuit, respectiv setci din fir textil, nylon și nylon multifilar, în lungime totală de 165 m.

Uneltele de pescuit identificate au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunilor de producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor precum și a altor tipuri de unelte de pescuit.

**

La data de 22 august a.c., polițiștii rutieri angrenați în acțiune au oprit pentru control pe raza localității Stelnica un autoturism condus de un bărbat de 51 ani, din municipiul Fetești.

În urma verificărilor, polițiștii au depistat în portbagajul autoturismului patru setci de pescuit, în lungime de 16 metri, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări în baza O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul si acvacultura.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA