comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiune împotriva „taximetriștilor – pirat”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/08/2019 | Locale Ialomita

La data de 22 august, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat în flagrant delict un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Mărculești, în timp ce efectua transport neautorizat de persoane pe ruta Slobozia – Mărculești.

Activitatea a avut loc în cadrul unei acțiuni operative pentru depistarea, probarea și sancționarea celor care efectuează transport public de persoane contra cost, cu autoturisme, fără a deține autorizație valabilă de transport persoane în regim de taxi sau închiriere, cu încălcarea prevederilor Legii 38/2003.

Bărbatul de 62 de ani a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în valoare de 1000 de lei, luându-se și măsura de reținere a talonului și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. De asemenea, șoferului i-a fost suspendat dreptul de a utiliza vehiculul pentru o perioadă de 6 luni.

La nivelul județului Ialomița, acţiunile pentru combaterea pirateriei în transportul rutier de persoane continuă.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să evite serviciile „taximetriştilor-pirat” pentru a nu se expune unor riscuri legate de siguranţa transportului.