comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 8 – 10 mai

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/05/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În acest sfârşit de săptămână, 08 – 10 mai, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 317 sancţiuni contravenţionale aplicate, 9 certificate de înmatriculare retrase şi 21 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 94 conducători auto, 20 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 600.000 lei.

Accidente rutiere

Sâmbătă, 09 mai a.c., poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ 101, în comuna Dridu, s-a produs un accident rutier  soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce un biciclist, un bărbat de 27 de ani, din municipiul Urziceni, se deplasa pe raza localităţii Dridu, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcţiei de deplasare şi a fost acroşat de un autoturism condus regulamentar de către un tânăr de 23 de ani, din localitate.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Atât biciclistul, cât şi conducătorul auto, au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Duminică, 10 mai, pe raza municipiului Slobozia, s-a petrecut un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din primele verificări, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce un bărbat de 41de ani, din municipiul Oradea, conducea un autoturism pe DN 2A, din direcţia Ţăndărei către Slobozia, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism condus regulamentar de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Slobozia, intrând în coliziune cu acesta.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat de 56 de ani, din municipiul Slobozia, pasager al celui de-al doilea autoturism, care a fost transportat la o unitate medicală de pe raza municipiului Bucureşti, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Vezi galerie foto

Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolscop rezultatele fiind negative.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului doi bărbaţi în vârstă de 46, respectiv 24 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permise de conducere.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind de 0,75 şi 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportaţi la unităţi medicale, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit în ambele cazuri dosare penale. 

Pe raza comunei Sălcioara, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate.

Din verificările efectuate în bazele de date organele de control au stabilit faptul că cel în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fapt pentru care, în cauză a fost întocmit dosar penal.