comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 5 -7 septembrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/09/2014 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În acest sfârşit de săptămână, 05 – 07 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 432 sancţiuni contravenţionale aplicate, 15 certificate de înmatriculare retrase şi 19 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 96 conducători auto, 46 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 100.000 lei.

Accidente rutiere 

Poliţia a fost sesizată sâmbătă, 06 septembrie a.c., în jurul orei 17:00, cu privire la faptul că pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident rutier.

În timp ce un tânăr de 20 de ani, din municipiul Urziceni, conducea un autoturism pe raza localităţii, în timpul efectuării unei manevre de depăşire a unui biciclist, un localnic de 59 de ani, nu a păstrat o distanţa corespunzătoare faţă de acesta din urmă în momentul depăşirii, acroşându-l.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, 07  septembrie a.c., în jurul orei 14:00, pe raza localităţii Slobozia s-a produs un alt accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce o femeie în vârstă de 63 de ani, din municipiul Brăila, conducea un autoturism pe Drumul Naţional 21, din direcţia Slobozia către Brăila, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un autoturism condus regulamentar în faţa sa, de către un bărbat de 35 de ani, din municipiul Slobozia şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe partea stângă a direcţiei sale de deplasare.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat de 52 de ani, pasager al celui de-al doilea autoturism, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 Infracţiuni la regimul rutier        

Un bărbat de 40 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr a fost depistat de către poliţiştii rutieri pe raza localităţii de domiciliu în timp ce conducea o autoutilitară, deşi anterior consumase băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest Drager a rezultat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe raza municipiului Urziceni a fost depistat un tânăr localnic de 34 de ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, deşi anterior consumase băuturi alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest Drager rezultând valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii rutieri au depistat pe raza municipiului Feteşti un bărbat de 69 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism care tracta o semiremorcă neînmatriculată şi neînregistrată.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul în cauză avea permisul de conducere anulat, iar numărul de înmatriculare al autoturismului condus de acesta este fals.

Pe şoselele ialomiţene au fost depistaţi un bărbat din comuna Movila şi o femeie din oraşul Breaza, ambii de 27 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având valabilitatea numerelor de înmatriculare expirată.  În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița | Foto: arhiva Obiectiv Ialomița