comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 5 – 7 iunie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/06/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În acest sfârşit de săptămână pe şoselele ialomiţene s-au produs patru accidente rutiere soldate cu vătămarea corporală a cinci persoane.

În perioada 05 – 07 iunie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 347 sancţiuni contravenţionale aplicate, 3 certificate de înmatriculare retrase şi 20 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 112 conducători auto, 42 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 850.000 lei.

Accidente rutiere 

În acest sfârşit de săptămână pe şoselele ialomiţene s-au produs patru accidente rutiere soldate cu vătămarea corporală a cinci persoane. 

Sâmbătă, 06 iunie, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 21, în afara municipiului Slobozia, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce o femeie de 68 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism din direcţia Brăila către Slobozia, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă, intrând în impact cu un copac.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto şi a unui bărbat de 71 de ani, pasager al autoturismului condus de aceasta.

Ambele victime au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, în vederea acordării de îngrijiri medicale. 

Tot sâmbătă, 06 iunie, în jurul orei 18.00, s-a produs un alt accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce un bărbat de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism pe Drumul Judeţean 201, pe raza comunei Bărcăneşti, a acroşat un pieton, o minoră de 9 ani, care se angajase în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a minorei, care a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Alt accident rutier s-a produs în jurul orei 14.30, pe Drumul Naţional 1D.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că în timp ce un bărbat de 53 de ani, din municipiul Urziceni conducea un autoturism din direcţia Urziceni către Ploieşti, în afara localităţii Bărbuleşti, nu s-a încadrat corespunzător pe banda sa de deplasare, iar la momentul efectuării virajului către stânga, cu intenţia de a pătrunde pe un drum secundar, a fost impactat din spate de către un alt autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Bărbuleşti.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unui tânăr de 20 de ani, pasager al celui de-al doilea autoturism, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ultimul accident rutier s-a produs în jurul orei 17.30, acesta soldându-se, de asemenea, cu vătămarea corporală a unei persoane.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 40 de ani, din comuna Ograda, conducea un autoturism pe raza oraşului Ţăndărei, a acroşat un pieton, o minoră de 10 ani din localitate, care se angajase în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a minorei, care a fost transportată la Spitalul Oraşului Ţăndărei, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Toţi conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Totodată, în toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului doi bărbaţi în vârstă de 54, respectiv 24 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind de 0,47 şi 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportaţi la unităţi medicale, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit în ambele cazuri dosare penale.

Pe raza municipiului Slobozia, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 58 de ani, din localitate.

Din verificările efectuate în bazele de date organele de control au stabilit faptul că autoturismul în cauză nu era înmatriculat, fapt pentru care, în cauză a fost întocmit dosar penal.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița
Foto: arhivă Obiectiv Ialomița (accident rutier 4 iunie 2015 – Slobozia în apropiere de combinatul chimic)