comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 5 – 7 decembrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/12/2014 | Infotrafic

În acest sfârşit de săptămână, 5 – 7 decembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 254 sancţiuni contravenţionale aplicate, 5 certificate de înmatriculare retrase şi 16 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 111 conducători auto, 17 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 76.000 lei.

Infracţiuni la regimul rutier        

Poliţiştii rutieri au depistat doi bărbaţi de 40 şi 56 de ani, din judeţul Ilfov, respectiv municipiul Bucureşti, în timp ce se aflau la volanele unor autoturisme, deşi anterior consumaseră băuturi alcoolice.

În urma testărilor cu aparatul etilotest Drager au rezultat valorile de 0,45 şi 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior bărbatul de 56 de ani fiind transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto în vârstă de 40 de ani, a refuzat recoltarea mostrelor de sânge.

Poliţiştii au întocmit în ambele cauze dosare penale.

Accidente rutiere:

Accident mortal: Aurel Chelbea din Fetești, decedat într-un accident rutier

Ialomița: Accident între un autoturism și locomotiva unui tren de călători

Urziceni: Accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a două persoane