comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 29 – 31 ianuarie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/02/2016 | Infotrafic

În acest sfârşit de săptămână, 29 – 31 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 235 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 8 certificate de înmatriculare retrase şi 9 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 87 conducători auto, 25 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 54.000 lei.

Infracţiuni la regimul rutier

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani, care emanau halenă alcoolică, au fost depistaţi în timp ce se aflau la volanulul unor autoturisme, în trafic.

Cei în cauză au fost testaţi cu aparatul etilotest Drager rezultând valorile de 0,69, 0,53 şi 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior  fiind transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiilor.

Totodată, din verificările efectuate în bazele de date a rezultat faptul că tânărul de 21 de ani, din comuna Săveni nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.


Poliţiştii rutieri au depistat un cetăţean ucrainean în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

Poliţiştii au întocmit în toate cazurile prezentate dosare penale.

Accident rutier 

Poliţia a fost sesizată sâmbătă, 30 ianuarie, cu privire la faptul că pe raza satului Grindaşi s-a produs un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un bărbat de 34 de ani, din comuna Valea Măcrişului conducea un atelaj hipo pe raza localităţii de domiciliu, în condiţii de ceaţă densă, ar fi pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului atelajului hipo.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.