comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 25 – 27 septembrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/09/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În acest sfârşit de săptămână, 25 – 27 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 273 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 8 certificate de înmatriculare retrase şi 15 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 66 de conducători auto, 45 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 91.000 lei.

Accident Urziceni:

Vineri, 25 septembrie, în jurul orei 12.30, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a patru persoane. Detalii: Urziceni: Accident rutier soldat cu vătămarea corporală a patru persoane

Accident Dridu: 

Sâmbătă, 26 septembrie, pe Drumul Judeţean 302, în localitatea Dridu, s-a produs un alt accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce un un tânăr de 20 de ani, din municipiul Urziceni, conducea un autoturism pe raza comunei Dridu, a acroşat un pieton, o localnică de 68 de ani, care se angajase în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, femeia fiind transportată la Spitalul Municipal Urziceni, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Infracţiuni la regimul rutier

În acest sfârşit de săptămână, 25 – 27 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 24 şi 37 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, valorile rezultate fiind cuprinse între 0,64 şi 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceştia fiind ulterior transportaţi la unităţi medicale, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totdată, în urma efectuării de verificări în bazele de date, poliţiştii au stabilit că unul dintre cei trei conducători auto, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Urziceni, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Un alt conducător auto, un tânăr de 19 ani din comuna Sineşti, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a poseda permis de conducere, fapt pentru care în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.