comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 18 – 20 septembrie

În acest sfârşit de săptămână, 18 – 20 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 350 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 7 certificate de înmatriculare retrase şi 17 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 67 de conducători auto, 36 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 92.000 lei.

Accident rutier

Duminică, 20 septembrie, în jurul orei 11.00, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 2, pe raza localităţii Sineşti, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 76 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism din direcţia Bucureşti către Urziceni, nu s-ar fi asigurat corespunzător în timpul efectuării unei manevre de întoarcere şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de o femeie de 45 de ani, din judeţul Buzău.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unui minor de 11 ani, pasager al celui de-al doilea autoturism,  care a fost transportat la o unitate medicală de pe raza municipiului Bucureşti, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.                                                     

Infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului un tânăr de 23 de ani, din municipiul Feteşti, care conducea pe drumurile publice un autoturism neînmatriculat şi neînregistrat, fapt pentru care, în cauză a fost întocmit dosar penal. 

                                                       * * *

Un alt conducător auto, un bărbat de 31 de ani din comuna Manasia, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, acesta a refuzat atât testarea alcoolscop, cât şi recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Mai multe articole de la obiectiv.net: