comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 16 – 18 ianuarie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/01/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În perioada 16 – 18 ianuarie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 274 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 7 certificate de înmatriculare retrase şi 20 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 109 conducători auto, 24 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 98.000 lei.

Infracţiuni la regimul rutier       

Poliţiştii Biroului Rutier Feteşti au depistat doi bărbaţi de 29 şi 32 de ani, din Feteşti, respectiv Constanţa, care conduceau autovehicule, deşi aveau valabilitatea numerelor de înregistrare provizorii expirată.

Un alt tânăr de 26 de ani, din comuna Săveni a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Trei ialomiţeni cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani, care emanau halenă alcoolică, au fost depistaţi în timp ce se aflau la volanele unor autoturisme, în trafic.

Doi dintre aceştia de 21 şi 44 de ani, din municipiul Slobozia, respectiv comuna Coşereni au fost testaţi cu aparatul etilotest Drager rezultând pentru ambii valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior  conducătorii auto fiind transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiilor.

Cel de-al treilea bărbat de 26 de ani, din municipiul Slobozia, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi deplasarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit în toate cazurile prezentate dosare penale.

Accidente rutiere

Sâmbătă, 17 ianuarie, pe şoselele ialomiţene s-au produs două accidente de circulaţie soldate cu vătămarea corporală a trei persoane.

Primul dintre acestea a fost sesizat poliţiei în jurul orei 15:00.

În timp ce un bărbat de 45 de ani, din comuna Platoneşti, conducea un autoturism din direcţia Ţăndărei, către localitatea de domiciliu, se pare că pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil acoperit cu mâzgă, a intrat în derapaj şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pasagerei acestuia, o minoră de 14 ani, din comuna Platoneşti.

Câteva minute mai târziu s-a produs şi cel de-al doilea eveniment rutier. 

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, au stabilit din primele verificări că în timp ce un bărbat de 41 de ani, din judeţul Călăraşi, conducea un autoturism din direcţia Iazu către Slobozia, pe fondul vizibilităţii reduse sub 50 m, din cauza ceţii, a efectuat manevra de depăşire a unui autotren, întrând în coliziune cu un autovehicul ce se deplasa din sens opus, condus de un tânăr de 27 de ani, din municipiul Bucureşti.

Urmare a evenimentului rutier au fost vătămaţi corporal conducătorul auto de 27 de ani şi pasagera acestuia, o femeie de 31 de ani, din municipiul Bucureşti.

Victimele celor două accidente rutiere au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

Conducătorii auto implicaţi în evenimentele rutiere au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.