comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 15 – 17 iulie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/07/2016 | Infotrafic

Accidente la Urziceni (3 auto implicate) și pe DN2C Slobozia – Amara.

În acest sfârşit de săptămână, 15 – 17 iulie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 221  sancţiuni contravenţionale aplicate, 7 certificate de înmatriculare retrase şi 21 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 69 conducători auto, 18 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 97.000 lei.

Accidente rutiere

Vineri, 15 iulie, pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un bărbat de 50 de ani conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, la momentul pătrunderii într-o intersecţie de drumuri, nu a acordat prioritate de trecere şi a acroşat un alt autoturism condus reguamentar de către un bărbat de 28 de ani, din municipiul Bucureşti.

În urma coliziunii, cel de-al doilea autoturism a pătruns pe contrasens şi a intrat în impact cu un alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 42 de ani, din localitate.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 42 de ani, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Urziceni, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

* * *

Duminică, 17 iulie a.c., pe Drumul Naţional 2 C, între localităţile Slobozia şi Amara, s-a produs un alt accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce un tânăr de 22 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism din direcţia Amara către Slobozia, a acroşat o bicicletă condusă de un bărbat de 61 de ani, din localitatea Amara, pe aceeaşi direcţie de deplasare.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Toţi conducătorii auto implicaţi au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În ambele cazuri  a fost întocmit dosar penal sub apectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

Cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Un ialomiţean de 31 de ani a fost depistat de poliţiştii rutieri, în timp ce conducea un tractor agricol pe drumurile publice, deşi conmsumase anterior băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză nu poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

                * * *

Un bărbat de 51 de ani, din comuna Iazu, a fost depistat de către poliţişti în timp ce conducea pe raza localităţii de domiciliu un autoturism, fără ca acesta să fie înmatriculat sau înregistrat.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Pentru prevenirea și combaterea acestor evenimente rutiere, polițiștii le recomandă celor care se deplasează pe bicicletă:

  • Purtați casca de protecție! Vă poate salva viața!

  • Respectați regulile de circulație! Fiți responsabili și respectați-vă obligațiile legale ce vă revin ca participant la traficul rutier!

  • Mergeți ca și cum ați fi la volan! Șoferii sunt obișnuiți cu traiectoriile altor mașini, prin urmare nu ieșiși din linia de trafic perin manevre bruște și fără a vă asigura temeinic;

  • Fiți atenți la trafic, nu utilizați telefonul mobil în timpul deplasărilor cu bicicleta;

  • Semnalele cu brațele le arată conducătorilor auto și pietonilor care sunt intențiile dvs. în trafic. Ele sunt obligatorii prin lege și constituie o regulă de circulație și implicit o măsură de autoprotecție.

Pentru a reduce riscul implicării în evenimente negative, polițiștii le recomandă bicicliștilor să fie responsabili în trafic și să respecte regulile de circulație atât pentru siguranța lor cât și celorlalți participanți.