comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 10 – 12 iulie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/07/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În acest week-end, pe şoselele ialomiţene s-au produs trei evenimente rutiere soldate cu vătămarea corporală a patru persoane.

Poliţia a fost sesizată la data de 10 iulie, în jurul orei 20:00, cu privire la faptul că pe raza comunei Cosâmbeşti s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un tânăr de 18 ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe raza localităţii Cosâmbeşti, a acroşat un biciclist, care circula regulamentar pe aceeaşi direcţie de mers.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, un tânăr de 27 de ani, din Cosâmbeşti, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto şi biciclistul au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

 

Sâmbătă, 11 iulie, o altă persoană a fost vătămată în urma unui eveniment rutier produs pe Drumul Judeţean 101D.

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit faptul că în timp ce un tânăr de 28 de ani, din judeţul Sibiu, conducea un motociclu din direcţia DN 1D către Adâncata, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din judeţul Prahova.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului motociclului şi a pasagerei acestuia, o tânără de 25 de ani, din municipiul Bucureşti, ambii fiind  transportaţi la Spitalul Municipal Urziceni.

Atât conducătorul autoturismului cât şi cel al motociclului au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind zero.

Cel de-al treilea eveniment rutier s-a produs duminică, 12 iulie, în jurul orei 04:30, pe Drumul Naţional 2A.

În timp ce un tânăr de 34 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism din direcţia Urziceni către Slobozia, pe raza localităţii Alexeni ar fi fost surprins de apariţia bruscă a unui animal sălbatic pe partea carosabilă şi încercând să îl evite a părăsit partea carosabilă, acroşând un copac.

Din accident a rezultat vătămarea corporlă a conducătorului auto, care a fost transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultatul fiind negativ.

În cele trei cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Infracţiuni la regimul rutier

 

Poliţiştii rutieri au oprit pentru control, pe Drumul Naţional 2, în afara localităţii Moviliţa, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Coşereni.

Din verificările efectuate în bazele de date poliţiştii au stabilit faptul că cel în cauza avea permisul de conducere reţinut.

Doi bărbaţi de 40 şi 47 de ani, din comuna Gura Ialomiţei, respectiv municipiul Bucureşti, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule, deşi anterior consumaseră băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind de 0,42, respectiv 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit în toate cazurile dosare penale.