comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accident mortal la Marculești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/11/2017 | Infotrafic

Accident rutier mortal la Mărculești. Salvatorii își onorează menirea și în timpul liber.

Nu poți lăsa vocația la poartă când s-a terminat programul de lucru… a demonstrat-o colegul nostru, plt. maj. Samoilă Nicolae, care, aflându-se în trafic aseară, în jurul orei 19.30, a observat producerea unui accident rutier pe DJ 201, la ieșire din comuna Mărculești.

Subofițerul, care activează la Garda Slobozia ca pompier, dar și ca paramedic, s-a oprit la locul accidentului înainte ca echipajele de intervenție să ajungă la fața locului. A acționat imediat, a acordat primul-ajutor medical uneia dintre victime și, văzând că, de sub capota mașinii ieșea fum, a acționat cu un stingător pentru stingerea începutului de incendiu.

Mai mult, fiind atenționat de persoanele de la fața locului că în accident a mai rezultat o victimă, a mers la aceasta, i-a eliberat căile respiratorii și, întrucât în scurt timp nu a mai avut puls, a început efectuarea unor manevre de resuscitare. El a purtat de la fața locului comunicarea cu dispeceratul integrat 112 și a aplicat masaj cardiac victimei până la sosirea echipelor de la salvare. De asemenea, pentru ca evenimentul să nu ia amploare, a deconectat bornele de la acumulatorul mașinii.

În accident a fost implicat un autoturism, în care se aflau 3 persoane, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 28 și 33 ani. Pentru femeia, care a fost proiectată în afara vehiculului în momentul impactului, toate eforturile au fost zadarnice, fiind declarată decedată de către medicul sosit la fața locului. Un alt bărbat, în vârstă de 28 de ani, a suferit traumatisme multiple, fiind rănit grav. Cei doi bărbați au fost transportați cu ambulanțe ale S.A.J. Ialomița către Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA