comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: A fost semnat contractul pentru modernizarea și dotarea incintei clădirii Spitalului Județean de Urgență din Slobozia.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/09/2020 | Locale Ialomita

Joi, 17 septembrie, la Consiliul Județean Ialomița, a fost semnat contractul de proiectare și execuție al proiectului de modernizare și dotare a incintei clădirii Spitalului Județean de Urgență din Slobozia.

Cji

Acest proiect are o valoare totală de 76,6 milioane de lei, din care 59,1 milioane lei finanțare prin PNDL și 17,4 milioane de lei finanțare din bugetul județului.

Firma desemnată câștigătoare în urma licitației publice este SC Construcții Erbașu S.A, iar contractul se va derula pe o perioadă 42 de luni, din care 3 luni vor fi alocate elaborării proiectului tehnic.

Pentru modernizarea și dotarea incintei Spitalului Județean de Urgență din Slobozia se vor efectua lucrări la Corpurile de clădire C, D, E, corpuri prevăzute cu 11 secții medicale și 17 compartimente medicale, cu un total de 510 paturi, zona Blocului Operator, zona Blocului de Nașteri, Secția ATI, Sterilizare, Laboratorul de analize medicale amplasat la etajele 2 și 8, etajul 1 în totalitate, cu spațiile administrative, parterul dedicat zonei de urgențe medicale și cabinetelor de consultație, dar și subsolul tehnic.

Catalin Grigore
Catalin Grigore

„Este un proiect major, pe care îl așteptam cu nerăbdare să se întâmple. Astăzi vorbim despre PNDL, pentru că săptămâna trecută joi, 10 septembrie, s-a mai  întâmplat un eveniment fericit legat de PDNL, respectiv recepția lucrărilor la DJ 102H Miloșești – Reviga, proiect care a fost în derulare din 2015 până în 2020, cu o sincopă de câțiva ani până când a trebuit reluată licitația și actualizată documentația tehnico-economică. Proiectul a avut o valoare de 20.743.387 lei inclusiv TVA, din care 4.500.000 lei finanțare PNDL și 16.243.387,20 lei finanțare din bugetul județului.  Astăzi semnăm un contract pentru un proiect tot prin PNDL, un proiect major, în valoare de 76,6 de milioane de lei, din care 59,1 milioane de lei finanțare prin PNDL și 17,7 milioane de lei finanțare din bugetul județului, finanțare care a fost aprobată în ședința Consiliului Județean de luna trecută dacă nu mă înșel. Licitația a durat din noiembrie 2019 până în septembrie 2020, care influențează și timpii de execuție”, a declarat Cătălin Grigore, în prezent președinte al Consiliului Județean.

Clădirea existentă a fost proiectată în anul 1968, conform reglementărilor în vigoare la data respectivă, reglementări ce nu mai corespund normativelor actuale referitoare la siguranța în exploatare a construcțiilor spitalicești. În ultimii ani, în Spitalul Județean au mai fost realizate reabilitări și modernizări ale unor secții și compartimente, în așa fel încât activitatea medicală să se desfășoare în parametri optimi. Însă, acest proiect va aduce multe schimbări.

Mariana Iancu
Mariana Iancu

„Semnăm acest contract într-o zi în care noi, cei din sistemul sanitar, sărbătorim ziua siguranței pacientului, din punctul nostru de vedere o zi foarte importantă. (…)  Este al doilea obiectiv pe care îl semnăm cu finanțare PNDL, este un proiect la care s-a lucrat foarte mult, atât de echipa de la Consiliul Județean, cât și de echipa medicală și, împreună, am făcut ca să iasă un proiect frumos și foarte util pentru pacienții din județul Ialomița, fiind un spital județean. Traversăm o perioadă foarte grea, ținând cont de faptul că de aproape nouă luni suntem în această pandemie și vom continua să fim… Este, într-adevăr, o zi benefică pentru noi, lipsește însă omul care a gândit acest proiect și care a luptat mult pentru a obține finanțare și știți că mă refer la domnul Victor Moraru. (…) Se vor schimba multe secții și compartimente, pentru că și patologia pacientului s-a schimbat în ultimul timp și ne-am readaptat din acest punct de vedere. Unele vor primi paturi mai multe, în altele va scădea numărul de paturi. (…) Am gândit la parter partea de spitalizare de zi, unde avem 30 de paturi și unde am crescut serviciile foarte mult, se fac multe analize și explorare funcțională. Sper să iasă un proiect frumos, iar la final să ne strângem mâna și să fim bucuroși că am creat un confort pacienților și o stare de bine”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, Mariana Iancu.

Spitalul Județean are întocmite cel puțin patru proiecte majore, pentru construcția unui nou Bloc Operator,  modernizarea și extinderea UPU, modernizarea Ambulatoriului de Specialitate, iar acum modernizarea și dotarea incintei Spitalului.