comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: A fost constituit Consiliul Județean, mandatul 2020 – 2024

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Marți, 20 octombrie, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Județean Ialomița, care va fi format din PSD, cu 14 mandate, PNL, cu 10 mandate, și Pro România, cu 6 mandate.

Cji 09
Constituire Consiliul Județean Ialomița, mandatul 2020 – 2024

Chiar dacă dintre cei 30 de consilieri județeni, doar 19 au fost deocamdată validați de către Tribunalul Ialomița, ședința a putut fi constituită.

Instanța a validat mandatele următorilor consilieri: PSD – Grigore Emil Cătălin, Stoica Alexandru, Viorel Nica, Nicoleta Toma, Ciprian Rădulescu, Marius Vasile Ștef, Luminița Șuican, Constantin Prepeliță, Beciu Elisabeta, Minciu Dumitru, Leonida Mandache, Silica Vali Tudor; PNL – Rodica Luminița Barcari, Alexandru Dinu; Pro România – Victor Moraru, Marian Neacșu, Gigi Petre, Adrian Nicolae Mocioniu și Vlad Alexandru Nițescu.

De asemenea, 11 mandate de consilieri au fost invalidate, ca urmare a declarațiilor acestora de renunțare la mandate: PSD – Marian Pavel, Victor Pogorevici; PNL – Tinel Gheorghe, Mihăiță Găină, Dragoș Soare, Nuți Roșu, Marian Dinu, Eugen Tocileanu, Petru Mădălin Teculescu, Vasile Câmpulungeanu și Pro România – Daniela Mariana Drăgoi.

Lucrările ședinței au fost susținute de cel mai în vârstă consilier județean, Dumitru Minciu, născut la data de 24 ianuarie 1936, și de doi dintre tinerii consilieri, Luminița Șuican (fostă Trifan), născută la data de 26 septembrie 1983 și Nițescu Vlad Alexandru, născut la data de 20 octombrie 1979.

Consilierii aleși, ale căror mandate au fost validate de către Tribunalul Ialomița, au depus jurământul, unul dintre aceștia, Cătălin Grigore, depunându-l online, afându-se în izolare la domiciliu.

De asemenea, a avut loc și ceremonia de depunere a jurământului de către noul președinte al Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel.

marian pavel
Marian Pavel

„Este un moment unic, pe care fiecare dintre noi îl trăim atunci când depunem jurământul. Pentru mine este a șaptea oară, de patru ori ca primar, de două ori ca senator și astăzi, ca președinte al Consiliului Județean, dar de fiecare dată emoțiile sunt parcă din ce în ce mai mari. Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor din Ialomița, celor care s-au prezentat la vot, celor care m-au votat și celor care nu m-au votat, să-i felicit pe consilierii județeni validați, pe contracandidații mei, pentru campania frumoasă pe care au făcut-o, pe care am făcut-o cu toții, să vă asigur de toată susținerea mea și că voi încerca să fac politică respectându-mi cuvântul. Am spus lucrul acesta de fiecare dată și uitându-mă astăzi în Consiliul Județean îmi aduc aminte de ceea ce spunea unul dintre colegii mei, actual consilier județean, că ne sperie majoritățile absolute. Nu avem majorități absolute. Cetățenii județului Ialomița au gândit și au cântărit foarte bine. Avem în Consiliul Județean o reprezentare echitabilă. Sunt convins că vom colabora pentru binele județului. Vă mulțumesc frumos. Numai bine!”, a declarat Marian Pavel, noul președinte al Consiliului Județean Ialomița.

În perioada următoare vor trebui validate de către instanță și celelalte 11 mandate de consilieri județeni, supleanți pe listele formațiunilor politice (2 PSD, 8 PNL, 1 Pro România).

Nu în ultimul rând, în termen de 15 zile de la data depunerii jurământului, consilierii județeni aleși, care s-au aflat pe liste și la consiliile locale, vor trebui să opteze pentru una dintre calități.