comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 88 kg de peşte, confiscat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/10/2016 | Lege si Ordine

Poliţiştii acţionează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate cu pescuitul ilegal.

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole, a colectării, transportului şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, poliţiştii ialomiţeni desfăşoară periodic acţiuni, pe raza întregului judeţ.

Scopul acestor activităţi este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Astfel, ieri, 26 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Roată au depistat un bărbat de 44 de ani, din oraşul Căzăneşti, în timp ce comercializa, fără documente legale, 88 kg de peşte din specia caras.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui şi s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de peşte, care a fost predată unei instituţii de profil, în vederea incinerării.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA | Foto: arhivă