comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 75 de polițiști reclamați de cetățeni la șefii lor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/07/2013 | Locale Ialomita

politie ialomita

Inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, Viorel Ștefu, a catalogat activitatea depusă de polițiști în primele șase luni ale anului ca fiind foarte bună, deși a admis că au existat și subordonați indisciplinați.

 

„În momentul de față, aș da calificativul „foarte bine”. Știți că eu sunt destul de exigent. Dar eu sunt subiectiv. Calificativul ar trebui să-l dați dumneavoastră. Ideea este să conștientizăm obiectivele pe care ni le-am propus. Nu trebuie să avem niște obiective doar de dragul de a fi, apoi să nu ne mai intereseze ce se întâmplă, dacă le atingem sau nu. Pe mine nu mă interesează să le avem doar pe hârtie. Toți șefii se implică și au înțeles responsabilitatea care le revine. Cei care nu înțeleg, vor fi schimbați la un moment dat. Nu ne rugăm de nimeni să-și facă treaba. Este adevărat că nu dispunem în permanență de efective în totalitate pregătite, dar toți șefii lor trebuie să se ocupe foarte bine de pregătirea acestora. Atât timp cât te ocupi de pregătirea efectivelor din subordine, rezultatele apar. Pregătirea profesională este un punct la care țin foarte mult. Este adevărat că mai sunt și unii care spun că este o povară să mai învețe, să citească, dar asta este. Până nu citești permanent, până nu înveți direct, nu obții rezultate. Probabil că (…) efectivele au înțeles că acesta este trendul. Acolo unde nu s-a înțeles, au apărut și sancțiunile”, a subliniat Viorel Ștefu.

De la începutul anului, au fost acordate doar cinci recompense (2 ofiţeri şi 3 agenţi), reprezentând avansare în gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim (2 ofiţeri şi 1 agent) şi mulţumiri scrise (2 agenţi).

Cu toate măsurile adoptate şi acţiunile întreprinse pentru întărirea ordinii şi disciplinei, în cadrul I.P.J. Ialomiţa s-au produs în primul semestru al acestui an o serie de nereguli care au constat în neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici, comportare necorespunzătoare în serviciu, absenţă nemotivată ori întârzierea repetată de la serviciu. Astfel, 3 ofiţeri şi 17 agenţi au comis 24 de abateri disciplinare, fiind sancţionaţi cu mustrare scrisă (4 ofiţeri şi 17 agenţi), un agent cu diminuarea drepturilor salariale pentru funcţia îndeplinită cu 5% pe o perioadă de 2 luni, iar în cazul a doi agenți a fost amânată acordarea gradului profesional următor pe o perioadă de doi ani.

Totodată, la Inspectorat au fost primite şi soluţionate 55 de sesizări prin care erau semnalate aspecte negative la adresa personalului din I.P.J. Ialomiţa (75 poliţişti – 11 ofiţeri şi 64 agenţi). În urma analizării acestor sesizări, 43 nu s-au confirmat, 4 au fost declinate la Parchet pentru soluţie legală, iar în 8 cazuri s-a dispus cercetarea prealabilă faţă de poliţişti şi clasarea petiţiilor.