Ialomița: 62 din 66 localități sunt izolate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă informează că la această oră (20:00), a nins pe raza întregului judeţ, mai intens în sud-est şi s-a depus strat nou, consistent de zăpadă. Vântul are intensificări  şi  suflă cu viteze ce pot atinge şi depăși, la rafală 80 – 85 km/h, viscolind şi troienind puternic zăpada.

Având în vedere vremea severă, A.N.M. a emis pentru intervalul orar 15.00 – 22.00, COD ROŞU.

casa zapada

Circulaţia pe toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene a fost închisă temporar de către poliţişti. La acest moment, mai sunt blocate în trafic 25 de autovehicule, poliţiştii şi efectivele de la Secţiile de Drumuri Naţionale şi Judeţene,  acționând pentru degajarea părţii carosabile. Ocupanţilor autoturismelor aflate în cele 12 filtre ale poliţie rutiere de pe raza întregului judeţ le-au fost oferte ceaiuri calde şi sandwich-uri.

Tronsoanele de cale ferată Regionala Bucureşti – Tronson C.F. Urziceni – Ploiești şi București – Urziceni – Slobozia sunt temporar blocate.

Din cauza vizibilităţii extrem de reduse şi a ninsorii abundente, puternic viscolită şi troienită, 62 de localităţi ale judeţului sunt izolate.

Putem menționa că, la acest moment, toate localităţile de pe raza judeţului sunt alimentate cu energie electrică.

Numărul efectivelor M.A.I. care acţionează a fost suplimentat, la această oră acţionând în stradă pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi a menţinerii ordinii şi liniştii publice aproximativ  300 de poliţişti şi 21 de jandarmi. Alături de aceştia 151 de pompieri se află în dispozitiv pentru a interveni la nevoie.  De asemenea, alte 341 de efective (133 – CLSU,  12 – Drumuri judeţene, 72 – Drumuri naţionale, 125 – alte structuri) sunt angrenate pentru limitarea efectelor negative ale viscolului.