comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 60 de primării verificate de poliţiştii de investigare a fraudelor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/03/2014 | Lege si Ordine

Serviciul de Investigare a Fraudelor a iniţiat. la sfârşitul lunii ianuarie, un plan de măsuri pentru a fi identificate modurile de eludare a plăţii impozitelor şi taxelor.

Principalul obiectiv al acestui plan de măsuri a fost identificarea autovehiculelor cu o capacitate cilindrică mare, înmatriculate pe raza judeţului Ialomiţa ce nu au fost evidenţiate în documentele serviciilor de taxe şi impozite din cadrul primăriilor, sau au fost folosite documente falsificate.

Lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au procedat la efectuarea de verificări la 60 de primării de pe raza judeţului, ocazie cu care au fost constatate încălcări ale prevederilor legale privind modul de înregistrare în evidenţe a unor autoturisme.

Astfel şase autoturisme înregistrate la primăriile Adâncata, Bărbuleşti, Jilavele şi Alexeni au fost radiate din evidenţa fiscală a vânzătorilor, dar nu au fost înregistrate în evidenţa fiscală a cumpărătorilor.

Un alt autoturism a fost radiat din evidenţele Primăriei Bărbuleşti, urmare a solicitării proprietarului, fiind eliberat un certificat fiscal, pentru vânzarea acestuia.

Documentele privind înregistrarea unui autoturism, ce aparţine unei societăţi comerciale, în evidenţele fiscale ale Primăriei Sfântu Gheorghe, au fost depuse de reprezentanţii unităţii economice în cursul anului 2012, însă operaţiunea nu a fost efectuată până la momentul verificărilor.

Alte patru autoturisme înmatriculate pe numele a trei persoane fizice şi a unei persoane juridice, nu au fost identificate ca fiind înregistrate în evidenţele Primăriilor Municipiului Slobozia şi Comunei Săveni.

În toate cele 12 cazuri au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite.