comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 60 de persoane sancționate contravențional pentru că nu au purtat masca de protecție, în ultimele 24 de ore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/10/2020 | Lege si Ordine

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au continuat să acționeze pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale impuse în contextul actual. 60 de persoane au fost sancționate contravențional pentru că nu au purtat masca de protecție în spațiile unde aceasta este obligatorie.

 Pe parcursul zilei de ieri, 13 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, alături de celelalte instituții cu atribuții în menținerea ordinii și siguranței publice, au desfășurat activități în zonele unde se formează aglomerări de persoane, în centrele comerciale, piețe, dar și în mijloacele de transport în comun, pentru a verifica modul în care se respectă restricțiile impuse și măsurile de protecție sanitară, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

Astfel, forțele de ordine au legitimat peste 670 de persoane și au controlat 77 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

De asemenea, a fost verificat și modul în care se realizează transportul public în comun, polițiștii controlând peste 30 de astfel de mijloace de transport.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, echipele de control au aplicat 61 de amenzi, în valoare de peste 4.000 de lei. 60 de sancțiuni contravenționale au fost date persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile unde aceasta este obligatorie, o altă persoană fiind sancționată pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu.

Forțele de ordine vor acționa în continuare pentru siguranța și sănătatea cetățenilor.

Vă recomandăm să manifestați un comportament responsabil, respectați distanțarea fizică și purtați masca de protecție!

De asemenea, vă reamintim de TEL VERDE – 0800800165, număr la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.