comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 5 tone de legume şi peste 100 de animale au fost confiscate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/04/2015 | Lege si Ordine

5 tone de legume şi peste 100 de animale vii şi sacrificate, transportate fără documente de provenienţă au fost confiscate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa în urma controalelor efectuate în trafic. Valoarea sancţiunilor se ridică la aproape 4.000 de lei.

 Ieri, 8 aprilie , poliţiştii ialomiţeni au continuat acţiunile preventiv –reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox.

Activităţile desfăşurate se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional, dispus de Şeful Poliţiei Române, pentru perioada 2 – 9 aprilie a.c., pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor Pascale, cu preponderenţă a celor de evaziune fiscală.

Pe parcursul derulării activităţilor, poliţişii Secţiei Rurale Ion Roată au depistat în trafic o autoutilitară condusă de un tânăr de 28 de ani, din comuna Borăneşti, care transporta 5.000 kg legume din specia păstârnac.

Din verificările efectuate poliţiştii au stabilit faptul că cel în cauză nu prezenta dcumente de provenienţă şi de transport pentru legumele transportate.

Un alt tânăr de 24 de ani, din judeţul Buzău a fost depistat în trafic de către poliţişti, în timp ce transporta cu o autoutilitară 80 de miei sacrificaţi, fără a poseda documente de provenienţă. Autovehiculul folosit în acest sens nu era autorizat şi igienizat sanitar veterinar pentru transportul de animale sau produse de origine animală.

Pe raza municipiului Urziceni a fost oprită pentru control în trafic o autoutilitară condusă de o femeie de 54 de ani, din judeţul Ilfov.

În habitaclul autoturismului, poliţiştii au găsit 30 de miei şi 3 iezi, pentru care conducătoarea auto nu a putut prezenta documente de provenienţă. Cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi ce însumează 3.720 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 Republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată legumele şi animalele transportate au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţişti.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Foto: arhiva Obiectiv Ialomița