comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 395 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în trei zile

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/07/2019 | Infotrafic

Peste 390 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii ialomițeni în cadrul acțiunii de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă sau neadaptată.

În perioada 28 – 30 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au acționat pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Recordul de viteză înregistrat de aparatul radar în cele trei zile ale campaniei a fost de 190 km/h,  pe DN 2 în afara localității Cotorca, de un bărbat de 32 de ani din București.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate 395 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 220.000 de lei, dintre care 289  pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, față de 32 de conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În trafic, poliţiştii rutieri au constatat și 3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Inspectoratul de Poliţe Judeţean Ialomița recomandă conducătorilor auto să respecte limitele legale ale vitezei de circulaţie şi le reaminteşte că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum şi trafic reprezintă una dintre cauzele principale ale accidentelor rutier.