comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița. Viscol – 31 de persoane au solicitat sprijin din partea autorităților

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/02/2018 | Lege si Ordine

În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsoare abundentă și vânt puternic, în această noapte și în cursul dimineții au solicitat sprijin din partea autorităților, 31 de persoane aflate în trafic cu 7 autovehicule (3 autoturisme cu 8 persoane, 3 microbuze cu 15 persoane și un alt turism cu 8 persoane).

Acestea nu au mai putut înainta pe carosabil în zonele Fetești-Țăndărei-Săveni, Iazu, dar și Hagiești (comuna Sinești) însă în toate cazuril mașinile au fost scoase din nămeți, iar persoanele puse la adăpost de către Serviciile voluntare din localități, secțiile de drumuri județene și naționale și alți membri ai comunităților.

Doi bărbați care au plecat pe jos din Fetești Sat către Fetești Gară au solicitat sprijin la 112 întrucât viscolul nu le-a mai permis mersul pe jos. Aceștia au fost preluați de echipaje ale Poliției Locale și Poliției Municipiului Fetești și transportați în siguranță în oraș.

În cursul dimineții a fost asistat, cu ajutorul unui utilaj de la Secția de Drumuri Naționale, transportul unei femei însărcinate din Călărași către spitalul Slobozia. Aceasta a fost adusă în siguranță într-o autospecială a Serviciului Județean de Ambulanță, pe tronsonul Drajna-Slobozia.

Având în vedere evoluția fenomenelor meteorologice extreme de pe teritoriul județului Ialomița, și în urma consultării cu directorii unităților de învățământ preuniversitar, s-a luat măsura suspendării cursurilor în zilele de marți, 27 și miercuri 28.02.2018.

5 sectoare de drumuri naționale, 6 sectoare de drumuri județene și autostrada A2 sunt închise la această oră în județul Ialomița, iar pe sectorul de drum Căzănești – Malu de pe DN 2A este restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️