Ialomița: 30 de autoturisme blocate în zăpadă între Movilița și Roșiori au fost scoase

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă informează că, în după-amiaza zilei de duminică, 2 februarie a.c., aproximativ 30 de autoturisme au rămas blocate în zăpadă pe DJ 302, între localităţile Moviliţa şi Roşiori.
Un ofiţer şi şapte subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat la locul evenimentului şi, cu ajutorul a patru utilaje de la S.C. Drumuri şi Poduri S.A Slobozia şi de la Primăria Sineşti, au reuşit, după mai bine de patru ore, scoaterea autoturismelor din zăpadă.

drumuri inchise iarnaPe toate drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă, material antiderapant fiind răspândit pentru prevenirea formării poleiului pe partea carosabilă. Poliţiştii rutieri acţionează pe raza întregului judeţ pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

Le recomandăm conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro.

Pentru circulaţia în condiţii de siguranţă, conducătorii auto trebuie să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă, polei sau umed). Totodată, este necesar să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul dinainte, pentru a putea opri fără probleme la nevoie.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️