comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 29 de permise reținute, 15 certificate de înmatriculare retrase și aproape 700 sancțiuni contravenționale aplicate în acest weekend

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/02/2019 | Infotrafic

Polițiștii au intervenit, în acest sfârșit de săptămână, la 86 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat aproape 700 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.  În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au reținut 29 de permise de conducere și au retras 15 de certificate de înmatriculare.

 În acest sfârșit de săptămână, 22 – 24 februarie a.c., poliţiştii ialomițeni au acționat pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, s-a intervenit la 106 evenimente, dintre care 86 sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 32 de infracțiuni, 6 persoane fiind surprinse în flagrant delict.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 678 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 200.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, pentru abaterile de la prevederile legale fiind reținute 29 de permise de conducere și retrase, 15 de certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Exemplificăm:

  Doi ialomițeni de 36, respectiv 52 de ani au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate fiind de 0,47 și 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind transportați la unități medicale, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

* * *

Tot în acest sfârșit de săptămână, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localității Dridu s-a produs un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului au stabilit că, în timp ce un bărbat de 48 de ani, din orașul Firebinți-Târg, conducea un autoturrism pe raza comuei Dridu, a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a acroșat alte trei autovehicule, aflate staționate într-o parcare.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceastuia fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Totodată, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA