comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 26 de percheziții domiciliare, șase persoane reținute. Razie pe raza municipiului Urziceni și comunelor învecinate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/06/2020 | Lege si Ordine

RAZIE DE AMPLOARE ȘI PERCHEZIȚII DOMICILARE LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT

 26 de percheziții domiciliare au avut loc în această dimineață pe raza municipiului Urziceni și comunelor învecinate, fiind vizate persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiunii de furt calificat din locuințe și societăți comerciale. 6 bărbați au fost reținuți pe baza de ordonanță.

 La data de 10 iunie a.c., în intervalul orar 06:00 – 12:00, 169 de polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale, precum și peste 50 de jandarmi din cadrul IJJ Ialomița și Grupării Mobile Constanța au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni și a comunelor învecinate, în vederea prevenirii faptelor cu violență, asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică și disciplină în traficul rutier.

Polițiștii au descins la 26 de locații, fiind efectuate percheziții domiciliare ce au vizat documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat din locuințe și societăți comerciale.

Față de 6 bărbați din județul Ialomița s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, precum și sume de bani pentru care deținătorii nu au putut justifica proveniența acestora, în valoare totală de peste 10.300 de lei.

De asemenea, au fost organizate filtre rutiere de control pentru fluidizarea traficului rutier pe DN 2 (E85) și DN 2 A (E60), în zone cu trafic intens, fiind controlate 144 de autovehicule și sancționate 63 de persoane.

În cadrul acțiunii desfășurate, cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea a 6 infracțiuni constatate în flagrant, 3 privind furtul de energie electrică, 1 de contrabandă cu țigări, 1 pentru nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase și 1 infracțiune privind traficul de produse sau substanțe toxice.

La activitate au participat și polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și Ilfov.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA