Ialomița: 25 de localități fără energie electrică

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Cele 73 de echipe de intervenție ale Distribuție Dobrogea şi contractorilor societății au realimentat cu electricitate circa 17.000 de clienți din județele Ialomița și Călărași pe parcursul ultimelor patru ore, ca urmare a lucrărilor în rețelele de medie și înaltă tensiune.

Condiţiile meteo deosebite (cod galben, cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic, ploaie îngheţată) au dus la producerea incidentelor şi s-au identificat izolatori sparţi şi conductori rupți. Vântul puternic a dus și la formarea fenomenului de galopaj a reţelelor electrice aeriene. Păstrăm un contact permanent cu autorităţile locale care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.

La nivelul E-Distribuție Dobrogea, începând de ieri de la ora 7:00, a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare.

S-au montat 35 grupuri electrogene pentru a alimenta zona localităților Urziceni – Lehliu. Se continuă montarea grupurilor electrogene în zonele vulnerabile.

În data de 27 ianuarie, la ora 14:00, situaţia se prezenta astfel:

–  în judeţul Ialomiţa sunt nealimentate 40 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 23 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localități: Adâncata, Armăşeşti, Axintele, Bărcaneşti, Borăneşti, Brazii, Ciocârlia, Ciochina, Cocora, Coşereni, Dragoeşti, Dridu, Fierbinţi-Târg, Garbovi, Grindu, Griviţa, Jilavele, Maia, Manasia, Moviliţa, Roşiori, Sălcioara, Sineşti, Urziceni, Valea Măcrişului.

Recomandăm clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente, cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) – 0800 070 555.