comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 144 kg produse alimentare și 2376 ouă – confiscate. Controale DSVSA

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/04/2018 | Lege si Ordine

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale când, în mod tradițional, consumul de alimente de origine animală si nonanimală crește, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa, în conformitate cu prevederile Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control, în perioada 05. 03. – 30.03. 2017 a efectuat un număr de 294 controale în unităţi ce desfășoară activități de comercializare a produselor alimentare către consumatorul final.

În urma acestor controale au fost constatate deficienţe în ceea ce privește: modul de întreținere al spațiilor și echipamentelor, condiţiile de igienă , ambalarea, etichetarea şi depozitarea produselor alimentare, funcţionarea fără înregistrare sanitară veterinară, stabilirea termenului de valabilitate pentru ouă fără respectarea perioadei de valabilitate de 28 de zile stabilite de legislaţie.

Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 49 sancțiuni contravenţionale în valoare de 33400 lei şi s-a dispus ca măsură complementară confiscarea şi neutralizarea în unităţi autorizate a unei cantităţi de 144,88 kg produse alimentare şi 2376 ouă.

COMPARTIMENTUL COMUNICARE DIN CADRUL DSVSA IALOMIȚA