comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 1259 articole pirotehnice, confiscate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/12/2017 | Lege si Ordine

Poliţia Română desfăşoară acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Polițiștii ialomițeni au depistat în cursul zilei de ieri, 27 decembrie a.c., 7 persoane, cu vârste cuprinse între 12 și 30 de ani, din localitățile Slobozia, Țăndărei, Borănești, Scânteia și Ion Roată, în timp ce foloseau/dețineau 1.259 articole pirotehnice din categoria F2, fără a fi autorizați în acest sens.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Totodată, în urma unei percheziții domiciliare efectuată la locuința unui bărbat de 51 de ani, din comuna Dridu, polițiștii au identificat 191 articole pirotehnice din clasa I și 16 articole pirotehnice din clasa a II-a, dar și 4 plase de pescuit monofilament în lungime de 100 de metrii și 18 plase de pescuit din material textil.

Bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și deținere ilegală de plase de pescuit monofilament.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Poliţiştii acţionează, în perioada 21 noiembrie – 5 ianuarie 2018, pe raza județului Ialomița, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.