comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 11 incendii în ultimele 48 de ore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/07/2016 | Lege si Ordine

11 incendii în 48 de ore – județul Ialomița

Un scurtcircuit produs la instalația electrică a fost cauza probabilă care a dus la izbucnirea unui incendiu, la locuința unui cetățean din localitatea Smirna. Evenimentul a fost anunțat la 112 în data de 16.07.2016, în jurul orei 10.15, iar la fața locului s-au deplasat pompierii de la Garda de Intervenție Slobozia. În momentul sosirii acestora, flăcările se manifestau la cca. 70% din suprafața casei și la bunurile aflate în interior. Pompierii au intervenit în cooperare cu SVSU din localitate, iar după aproximativ 30 de minute, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Un alt eveniment la care a fost solicitată intervenția pompierilor s-a produs în aceeași zi, în jurul orei 11.00, când depozitul de furaje al unui cetățean din localitatea Amara a fost cuprins de flăcări. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un foc deschis executat în imediata apropiere, iar vântul puternic a favorizat extinderea flăcărilor la cca. 120 baloți de mazăre. Pompierii au acționat cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, iar după aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat.

Sfârșitul de săptămână a fost marcat și de izbucnirea a nouă incendii de miriște, vegetație uscată și gropi de gunoi, pe raza județului Ialomița. Cea mai mare suprafață a fost înregistrată în localitatea Ciocârlia, sat Cotorca, unde, în seara zilei de sâmbătă, 16 iulie a.c, aproximativ 20 ha de miriște de grâu au fost mistuite de flăcări. Suprafețe mai mici au ars pe raza localităților Slobozia, Urziceni, Amara, Gârbovi și Cocora. Pentru stingerea acestora au acționat pompierii de la Secția Urziceni și de la Garda de Intervenție Slobozia.