comenzi la domiciliu cliseru.ro

Hrana pacienților Spitalului Județean de Urgență Slobozia va fi preparată la cantina Liceului „Mihai Eminescu”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/09/2021 | Locale Ialomita

Spitalul Județean de Urgență Slobozia a încheiat recent un acord de asociere cu Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” și cu Municipiul Slobozia în vederea asigurării serviciilor de preparare a hranei pentru pacienții spitalului pe perioada derulării lucrărilor de construcție a Blocului Operator.

„Spitalul Județean de Urgență Slobozia ne informează că, în cel mai scurt timp, vor începe lucrările de execuție privind proiectul „Construire Bloc Operator”, proiect implementat de Consiliul Județean Ialomița. Această investiție presupune demolarea Blocului Alimentar din cadrul spitalului, astfel că trebuia găsită o soluție urgentă în ceea ce privește pregătirea meselor pentru pacienții internați. Spitalul Județean, împreună cu Consiliul Județean Ialomița, a propus utilizarea infrastructurii spațiilor de gătit din incinta Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu”, situat în imediata apropiere a spitalului”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul municipiului Slobozia, Dragoș Soare, la proiectul de hotărâre care reglementează această asociere.

Consiliul de administrație al Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” a fost de acord cu acest parteneriat, urmând să pună la dispoziție spațiul împreună cu salariații existenți și să facă toate demersurile pentru amenajarea corespunzătoare a blocului alimentar, astfel încât să corespundă cerințelor și standardelor legislației în vigoare.

„Noi le-am oferit mai multe variante care să corespundă cerințelor și au ales cantina Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu”, fiind și foarte aproape de spital și având și logistica necesară. Am făcut și un protocol în acest sens, pentru a se putea face angajări, investiții etc. ”, a declarat primarul municipiului Slobozia, Dragoș Soare, în cadrul ședinței Consiliului Local, susținută marți, 31 august.

Acordul de asociere se încheie pe o perioadă de minim un an sau până la finalizarea lucrărilor de investiții la spital.

Personalul angajat al liceului în blocul alimentar va rămâne pe statul de funcții al unității de învățământ, sub coordonarea directă a Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Aparatura din dotarea blocului alimentar și toate celelalte bunuri necesare funcționării acestuia vor fi puse în mod gratuit la dispoziția Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

În blocul alimentar vor fi asigurate serviciile de preparare a hranei și pentru aproximativ 50 de elevi, cazați în internatul Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Slobozia. Asigurarea hranei pentru elevii liceului se va face din sursa de finanțare provenită în parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița.

Totodată, elevii care își desfășoară cursurile de specializare în domeniul turism și alimentație vor putea să își continue activitatea de pregătire practică în incinta blocului alimentar.