comenzi la domiciliu cliseru.ro

Haine, încălțăminte și rechizite pentru copiii din Bora care frecventează Centrul Multifuncțional

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/10/2013 | Locale Ialomita

Peste 100 de copii din cartierul Bora (Slobozia) vor primi haine și încălțăminte, în urma desfășurării unei campanii de ajutorare a familiilor nevoiașe, inițiată de șeful Centrului Multifuncțional, Roxana Uță, în colaborare cu Primăria Slobozia și operatorul de salubritate SC Servicii Comunale Slobozia.

Pe parcursul campaniei „Hai să fim buni”, al cărei start a vizat un număr de 30 de copii, s-au strâns foarte multe obiecte de îmbrăcăminte destinate atât copiilor cât și adulților, astfel că vor fi ajutați și părinții. În plus, copiii vor primi și rechizite din partea unei librării din oraș.

Roxana Uta„Doresc să mulțumesc slobozenilor pentru bunătatea de care au dat dovadă. Nici nu ne așteptam ca această campanie să aibă un asemenea succes. „Hai să fim buni” a fost o idee care mi-a venit în momentul în care am stat de vorbă cu beneficiarii acestui centru, dar și cu părinții lor, referitoare la costumația necesară la începerea anului școlar. (…) În condițiile în care părinții nu aveau posibilități materiale pentru a le achiziționa, am zis să facem ceva pentru aceste persoane marginalizate. Așa a început acest proiect. Apoi, am montat în oraș două recipiente pentru ca slobozenii să aibă posibilitatea de a dona hăinuțele copiilor lor pe care nu le mai foloseau. (…) Am strâns o sumedenie de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, dar și pentru adulți, chiar dacă această campanie era destinată copiilor. Dar acest lucru este foarte bun. Acest proiect dorim să se deruleze în continuare. Încă o dată mulțumesc slobozenilor că și-au făcut timp să vină cu sacoșica și să doneze acele hăinuțe”, a declarat Roxana Uță, la finalul acestei prime campanii.

De asemenea, Mariana Iancu, reprezentantul societății Servicii Comunale, i-a felicitat pe cei care au sprijinit această acțiune, propunând totodată ca astfel de acțiuni să devină permanente.

mariana iancu„Într-adevăr, a fost o acțiune frumoasă, au fost gesturi frumoase, pentru că fiecare dintre noi avem acasă lucruri care ne prisosesc și este bine ca din prea plinul nostru să dăm și altora care nu au avut norocul nostru. Sper ca acțiunea să continue și vom fi alături de dumneavoastră și, da, slobozenii merită felicitați”.

Primarul municipiului, Alexandru Stoica, a afirmat că există posibilitatea deschiderii unui punct de colectare permanent în Slobozia, însă nu containere, ci un spațiu „mai în centru” unde locuitorii din Slobozia să poată veni și lăsa obiectele care le prisosesc.

Mai adăugăm doar faptul că o parte dintre hainele donate sunt noi, un reprezentant al unei societăți din Constanța dorind să ajute, după ce a aflat despre această campanie de la Gina Palantin, o reprezentantă a PSD Slobozia.