comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gura Ialomiţei: 6.600 de ţigarete de contrabandă, confiscate de poliţiştii ialomiţeni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/01/2012 | Lege si Ordine

Gura Ialomitei - tigari confiscatePoliţiştii au depistat în trafic ieri, 19 ianuarie a.c., pe raza localităţii Gura Ialomiţei, un cetăţean care transporta produse accizabile fără documente de provenienţă.

Astfel, efective din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Ţăndărei, în timp ce acţionau pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judeţul Galaţi.

Autoturismul se deplasa pe DJ213, pe raza localităţii Gura Ialomiţei, iar cu ocazia controlului efectuat, în interior, au fost găsite în portbagajul acestuia, în spaţiul destinat roţii de rezervă şi în torpedou, 330 pachete de ţigări, o parte din acestea fără timbru fiscal, iar cealaltă parte ce aveau aplicat timbru emis de autorităţile Republicii Moldova.

Întrebat cu privire la provenienţa ţigaretelor, conducătorul auto, un gălăţean în vârstă de 35 de ani, a declarat că nu deţine documente justificative.

Toate cele 6.600 ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării, fiind continuate cercetările pentru stabilirea provenienţei lor.

Pe numele bărbatului, poliţiştii ialomiţeni au întocmit dosar penal, fiind cercetat pentru comiterea de infracţiunii prevăzute de art. 270, alin.3  din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, modificată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 54/2010.