comenzi la domiciliu cliseru.ro

Grup infracțional, specializat în trafic de minori și trafic de persoane, destructurat cu suportul DIPI

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/05/2013 | Lege si Ordine

Grup infracţional organizat, constituit din 17 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane,  destructurat de procurori şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate,  cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă ( D.I.P.I.)

Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă ( D.I.P.I.)  a asigurat suportul de specialitate în cauza instrumentată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de combatere a Criminalităţii Organizate (D.C.C.O.), pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 17 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.

Din  informaţiile obţinute şi cercetările efectuate, s-a stabilit că, sub coordonarea liderului grupării, membrii grupării au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din exploatarea sexuală a  mai multor victime, majore şi minore.

Până în prezent, procurorii D.I.I.C.O.T. şi poliţiştii au identificat 19 părţi vătămate, recrutate de către învinuiţi, prin promisiuni de asigurare a unui loc de muncă,  victimele fiind însă obligate la practicarea prostituţiei în cluburi aflate pe teritoriul Austriei.

Pentru probarea activităţii infracţionale a membrilor grupării, în dimineaţa zilei de 28 mai 2013, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T., poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, a efectuat percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, la locuinţele învinuiţilor şi la sediul unei instituţii de asistenţă socială cu caracter privat. În cadrul acţiunii, poliţiştii pun în executare mandate de aducere emise pe numele mai multor suspecţi.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala vor fi audiate 15 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️