comenzi la domiciliu cliseru.ro

Grâul negru

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/10/2011 | Locale Ialomita
15.080 kg de floarea soarelui confiscate și o amendă de 20.000 de lei – măsuri luate de Garda Financiară Ialomița asupra unei societăți din Buzău

În urma unor verificări tematice privind tranzacțiile cu cereale, desfășurată la sfârșitul lunii septembrie, în municipiul Slobozia, zona siloz SC Expur SA, a fost identificată o autoutilitară transport mărfuri, ce transporta cantitatea de 15.080 kg floarea soarelui, marfă care urma să fie predată la baza siloz aparținând SC Expur SA Slobozia.
La solicitarea documentelor legale de proveniență, aferente mărfurilor transportate, șoferul autoutilitarei a prezentat un aviz de însoțire a mărfurilor având completat la rubrica furnizor o societate comercială cu sediul în orașul Buzău, iar la cumpărător S.C. EXPUR S.A. Urziceni, un bordeou de achiziție pe numele unei persoane fizice – Ispas Alexandru și un contract de vânzare-cumpărare încheiat între societatea cumpărătoare și persoana fizică.
Procedând, în timpul controlului, la audierea persoanei fizice menționate în borderoul de achiziții și în contractul de vânzare-cumpărare prezentate, domnul Ispas Alexandru a precizat faptul că nu a predat această cantitate către societatea din Buzău, reprezentanții acestei societăți folosind în fals datele personale ale acestuia pentru a da o aparentă proveniență legală mărfurilor achiziționate de pe piața neagră a cerealelor.
Prin înscrierea unor date fictive pe documentele de proveniență a mărfurilor prezentate la momentul controlului, s-a considerat faptul că acestea nu întrunesc calitatea de documente justificative legale de proveniență a mărfurilor, dispunându-se confiscarea cantității de 15.080 kg. floarea soarelui având o valoare de piață de circa 24.000 lei și sancționarea contravenientului cu amendă în valoare de 20.000 lei.