comenzi la domiciliu cliseru.ro

Glume în Consiliul local Slobozia: „Nu râdeți, că toți aveți prostată”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/11/2013 | Locale Ialomita

toalete publice sloboziaToaleta publică din zona „E 14” va dispărea din peisaj…

În timp ce în marile orașe ale lumii se experimentează toaletele publice „high tech”, la noi mersul pe jos în fundul curții a devenit obișnuință, iar lipsa toaletelor publice un fapt divers. Dacă dă cumva „norocul” peste tine în timp ce te plimbi prin oraș, singura salvare este să identifici în apropiere un restaurant, bar, cofetărie, ce-o fi, să te prefaci a fi un posibil client și să dai fuga repede la baie. Rezolvi problema, apoi ieși liniștit și te strecori către ieșire, în speranța că nu va observa nimeni singurul tău scop pentru care ai intrat în acel local. În astfel de situații presante, alții, mai comozi, identifică un pom, un gard, un boschete, orice, numai să-și rezolve problema.

Acest gen de întâmplări aparent banale și, de cele mai multe ori, hilare, arată de fapt nivelul de civilizație la care am ajuns, dar și nivelul de civilizație pe care ni-l asigură autoritățile locale.

În municipiul Slobozia, de exemplu, există o singură toaletă publică și câteva toalete așa-zis ecologice. Ambele tipuri de toalete sunt bune pentru a fi folosite doar în filme horror. Nu mai dăm detalii despre alte aspecte urât mirositoare….
Așa că, autoritățile locale s-au gândit să facă o schimbare… Deocamdată doar de decor.

Sub pretextul că „nu dă bine” imaginii unui municipiu, consilierul Sorin Brânză a propus, la ultima ședință de Consiliu local, scoaterea clădirii respective de pe lista imobilelor ce urmează a fi concesionate de către primărie.

„Motiv această cerere deoarece acea clădire, care la vremea ei și-a făcut trebuința, acum nu-și mai are locul în actuala configurație a străzilor care se realizează. (…) Aveți dreptate, este necesar un WC public, în fiecare parc, în fiecare piață publică, dar din punct de vedere arhitectural… Acel WC a funcționat și fără canalizare și vă aduceți aminte că în spatele fântânii arteziene au fost două WC-uri ecologice, timp în care nu a fost funcțional, astfel că nu știu cât de importantă mai este acea clădire”, spunea consilierul.

Și de aici a pornit vacarmul. Mulți au întrebat pe bună dreptate „ce punem în loc”, alții au râs copios, făcând glume pe seama nevoilor apăsătoare pe care le întâmpină omul.

„Găsim o altă locație, facem altul, vom studia această problemă. Urmează, domnilor”, sublinia consilierul Brânză. În vacarmul creat, doctorul Andrei Tron i-a liniștit pe toți:

tron andrei„Nu mai râdeți, domnilor, că toți de aici aveți prostată”…

În final, primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, a promis că anul viitor o astfel de lucrare, de realizare a unui WC public, va fi prinsă pe lista de investiții.

„Eu chiar am discutat la comisia de urbanism să facem vreo patru. Vrem să le facem îngropate, pentru că la noi iarna e frig și îngheață instalațiile. Vom vedea și zonele unde vor fi amplasate. Oricum acel WC public nu este folosit, pentru că este impropriu. O să mai aducem în zonă niște toalete ecologice până la primăvară și gata. La anul facem altele. Câte vom putea”.

Amendamentul consilierului Sorin Brânză a fost adoptat, astfel că, în curând, acea clădire va dispărea din peisaj.