15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Informatii Utile > Giurgeni: Seminarii de educație ecologică pentru copii https://wp.me/p49Kdo-4DD
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Giurgeni: Seminarii de educație ecologică pentru copii

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice organizează vineri, 25 octombrie, în localitatea GIURGENI, județul IALOMIȚA,  seminarii de educație ecologică pentru copii. Este cea de aVI-a etapă a campaniei de informare și conștientizare a populației privind reducerea poluării apelor și solului din cadrul proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți.

Giurgeni seminarii de educatie ecologica

Evenimentele se desfășoară în școala generală respectiv grădiniță și sunt susținute de  cadrele didactice care au participat la Seminarul de Formare de Formatorieducație ecologică, organizat în primăvara acestui an, sub supravegherea reprezentanților Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice.

”Apa are grijă de tine. Tu ai grijă de ea?”

Seminariile se organizează pentru fiecare grupă de copii separat. Astfel, cu ajutorul broșurilor și a proiecțiilor, cele 3 grupe de copii, preșcolari, ciclul primar și cel gimnazial vor primi informații despre importanţa apei pentru mediul înconjurător şi sănătatea omului; utilizarea apei; sursele de poluare a apei la nivelul gospodăriei (gunoi menajer, gunoi de grajd, latrină, fertilizanți sau pesticide); protejarea mediului înconjurător.

De asemenea, în sesiunea practică se va determina concentrația de nitrați și nitriți a probelor de apă adusă din gospodării și li se va explica ce se poate întâmpla atunci când apa pare sigură din punct de vedere vizual și olfactiv și totuși să nu fie bună de baut.

Obiectivul principal al seminariilor constă în informarea corectă a copiilor în ceea ce privește problemele legate de igienă și consumul de apă.  De asemenea, se va încerca instruirea copiilor și crearea unei atitudini pozitive în relația lor cu mediul înconjurător.

Prin aceste acțiuni se dorește îmbunătățirea practicilor și comportamentelor individuale, de familie și instituționale în zonele rurale din România (în special în comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitrați), în ceea ce privește gestionarea gunoiului de grajd și a deșeurilor menajere, precum și combaterea poluării cu nutrienți a apelor și solului și crearea premizelor pentru o agricultură durabilă.

Cea mai importantă sursă de intoxicare cu nitraţi şi nitriţi o reprezintă apa din fântâni. În majoritatea comunelor şi satelor din România, apa din fântână este poluată cu această substanţă provenită din depozitarea haotică a gunoiului de grajd şi a latrinelor neimpermeabilizate din gospodăriile oamenilor.

În România peste 1.900 de localităţi sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi.

Cantităţile peste limitele admise, a nitraţilor în apa de băut, conduc la blocarea oxigenului din sânge, ceea ce afectează capacitatea respiratorie. Afecţiunea se numeşte methemoglobinemie, sau “boala albastră” şi este deosebit de periculoasă pentru sugari, putând provoca moartea. În plus, nitraţii din apă pot provoca avorturi spontane sau infertilitate masculină.

Limita sanitară maximă admisă pentru nitraţi în apa potabilă este de 50 mg/litru, la fel ca în Uniunea Europeană

Mai multe informații:

www.inpcp.ro,

www.inpcp-campanie.ro,

www.blog.inpcp-campanie.ro.

http://www.facebook.com/CampaniaImpotrivaPoluariiCuNutrienti

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!