comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ghiozdane cu rechizite școlare pentru copii din Slobozia și Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/09/2019 | Evenimente

Ghiozdane cu rechizite școlare pentru 46 elevi oferite de Protopopiatul Slobozia la început de an școlar

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și prin grija Părintelui Protopop Laurențiu Cioranu, Protopopiatul Slobozia a organizat în perioada 30 august – 6 septembrie 2019 ediția a V–a a proiectului social-filantropic „Vreau să merg la școală”. Scopul proiectului este oferirea de suport educațional copiilor din familiile beneficiare de servicii sociale, care nu au posibilitatea de a-și achiziționa rechizitele școlare. Elevii vor fi astfel motivați să nu abandoneze școala.

La începutul întâlnirii au fost rostite rugăciuni pentru luminarea minții de către Părintele Protopop și Părintele Costin Mardale de la Parohia Nicolești, copiii și părinții acestora primind astfel binecuvântarea pentru începerea unui nou an şcolar. Apoi, fiecare elev a primit în dar un ghiozdan cu rechizite școlare.

Protopopiatul Slobozia urează tuturor elevilor, cadrelor didactice și părinților multă sănătate și rezultate cât mai bune.

Activitatea s-a desfășurat în contextul „Anului omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)”.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al  Protopopiatului Slobozia

Ghiozdane cu rechizite pentru copiii din Urziceni

Joi, 29 august 2019, întreaga ortodoxie a prăznuit Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.
La Catedrala din Urziceni, după săvârșirea Sfintei Liturghii, preoții slujitori au împărțit ghiozdane cu rechizite pentru 25 de copii din parohie.

Din donațiile strânse de la credincioși au fost cumpărate materialele, care apoi s-au distribuit elevilor. Astfel, rechizitele vor fi de folos în noul an școlar ce va începe curând.
La sfârșit au fost binecuvântați cu speranța că vor avea un an cu rezultate bune la învățătură spre bucuria părinților lor și a întregii comunități.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această activitate filantropică.

Preot Bogdan Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni