comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel solicită control administrativ la Prefectură

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/02/2016 | Politica

Deputatul Gheorghe Tinel, copreședinte al PNL Ialomița, a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare premierului Dacian Cioloș, prin care îi solicita dispunerea unui control administrativ la Instituția Prefectului Ialomița, nemulțumit de faptul că prefectul Gigi Petre nu a „catadicsit” să facă publice contractele de la firma la care este acționar.

Tinel susține în continuare faptul că există „suspiciuni rezonabile” privind un eventual conflict de interese în ceea ce-l privește pe prefect, însă de data aceasta l-a luat în vizor și pe subprefectul Marin Constantin.

„În fond, conform declarației de interese a d-lui Gigi Petre pe anul 2015, acesta este asociat (50%) la SC Agro Exel SRL Ialomița. Domnul Marin Constantin este acționar unic la SC Marsimar SRL Ialomița, conform declarației de interese depuse pe anul 2015. (…) Menționez domnule Prim Ministru că în conferința de presă din data de 21.01.2016 susținută la Slobozia, jud. Ialomița am solicitat prefectului jud Ialomița să facă publice contractele încheiate de firma la care este asociat pentru a vedea dacă „suspiciunile rezonabile” privind un potențial conflict de interese se susțin. Precizez că până la transmiterea acestei scrisori către dvs. prefectul jud. Ialomița a refuzat să răspundă solicitării făcute publice de către mine. Suspiciunile mele sunt legate de faptul că pot exista unele contracte care pot avea ca beneficiari ai societăților comerciale la care cei doi sunt acționari, unele societăți comerciale aparținând unor primari sau altor persoane alese din județul Ialomița precum și altor societăți comerciale de pe raza jud. Ialomița care pot fi „influențate” prin natura poziției dominante pe care cei doi o ocupă în ierarhia publică județeană”, se precizează în scrisoare.

Dacă la prima solicitare a lui Gheorghe Tinel prefectul a dat un răspuns, catalogat drept „lamentabil” de Tinel, acum nu există nimic oficial, prefectul nedorind, probabil, să transforme această luptă politică într-un lung șir de acuzații.

În cadrul conferinței de presă susținută miercuri, 27 ianuarie, copreședintele PNL Ialomița a făcut public demersul său, continuând totodată atacurile verbale la adresa prefectului.

Gheorghe Tinel este de părere că „ultima soluție este ca prefectul să-și dea demisia”, așteptând, de asemenea, să se facă lumină în acest caz, respectiv să se confirme sau să se infirme cele sesizate de dumnealui.