comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel (PNL): Vom avea candidați proprii în toate localitățile

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/02/2020 | Politica

Liberalii ialomițeni se pregătesc intens pentru alegerile locale dar și de anticipate.

„Suntem în linie dreaptă în ceea ce privește desemnarea candidaților, avem un calendar foarte strâns luna viitoare cu privire la graficul efectuării sondajelor de opinie, acolo unde sunt doi-trei candidați și trebuie stabilit cine se află în preferințele electoratului. Anunț de pe acum că PNL Ialomița va avea candidați în toate cele 66 de localități ale județului, cu șanse foarte mari de a câștiga în foarte multe dintre aceste localități”, declara președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, în cadrul unei conferințe de presă.

Se preconizează că anticipatele vor avea loc pe la jumătatea lunii aprilie, iar alegerile locale pe la finele lunii mai. Ce va fi…dacă va fi, vom vedea. Dacă vor fi două tururi de scrutin sau doar unul, dacă vor fi alegeri anticipate sau nu, dacă, dacă… Până atunci, liberalii ne anunță că vor avea candidați proprii în fiecare localitate, colaborând, însă, și cu alte formațiuni politice care sprijină guvernul liberal.

Gherghe Tinel
Gherghe Tinel

„PNL este deschis colaborării, dar nu va face din aceasta un capăt de țară și se va preocupa exclusiv să-și fundamenteze listele electorale pe colaborări. După părerea mea, acestea vor fi punctuale. Noi sperăm ca la 1 martie să avem lista finală a candidaților, urmând ca între 1 martie și 1 aprilie să mai analizăm, pe ici, pe colo, în punctele neesențiale, dacă vor fi necesare modificări. În ceea ce privește candidatul la primăria Slobozia, interesează acest lucru, centrul va definitiva sondajele undeva în 10 februarie pentru toate reședințele de județ. Vom discuta după ce se va finaliza acest sondaj. Asta nu înseamnă că vom schimba candidatul anunțat deja, Dragoș Soare”, a spus Gheorghe Tinel.

În ceea ce privește alegerea președinților de Consilii Județene, încă nu este sigur că vor fi alegeri uninominale sau pe listă, ca până acum.
Potrivit președintelui PNL Ialomița, în funcție de ce schimbări legislative vor avea loc în următoarea perioadă, se va decide dacă va candida la președinția Consiliului Județean. În orice caz, acesta se va afla pe lista de consilieri a PNL, probabil în fruntea ei.

„Mi-e indiferent ce decizie se va lua, dacă va fi uninominal sau pe listă. Nu văd niciun impediment. Dar decizia PNL este ca alegerea președinților de Consilii Județene să fie pe listă. Pe mine nu mă dezavantajează. Dumnezezeu ține cu cel care muncește, nu cu cel care lenevește”, spunea președintele PNL Ialomița.

Liberalul a vorbit și despre seceta pedologică și despre posibila compromitere a culturilor agricole, dar și despre despăgubirea fermierilor în cazul în care culturile vor fi afectate.
De asemenea, președintele PNL Ialomița a lansat un avertisment la adresa șefilor de instituții deconcentrate care nu comunică suficient cu opinia publică.

Potrivit acestuia, unul dintre criteriile care vor fi luate în seamă când vor fi evaluați va fi acela privind comunicarea cu publicul, cu mass-media, și modul cum se raportează la nevoia de informare a opiniei publice.

„Cine nu iese public să susțină, să spună ce face, cum face, de ce face, care sunt măsurile guvernamentale, nu are ce să caute pe funcția de conducere în guvernul condus de PNL. Foarte scurt și foarte clar. Cine se ascunde în spatele biroului și în spatele unei decizii administrative… dacă nu își schimbă atitudinea și nu citesc în presă despre ceea ce se întâmplă la instituția respectivă este o mare problemă și atunci nu putem continua împreună. Opinia publică trebuie informată care sunt măsurile pe care ei trebuie să le implementeze”, a conchis Gheorghe Tinel.

După ce PNL a preluat guvernarea, liberalii ialomițeni au reușit să-și impună oameni atât în administrația județeană, cât și de la nivel central. După ce Luminița Barcari a fost numită secretar de stat, a urmat Ionel Vetu care este acum în conducerea ARR (după ce a fost șeful Agenției județene), iar consilierul județean Sorin Fuerea la ANIF, director general adjunct.