Ziarul Obiectiv Ialomita > Politica > Gheorghe Tinel: PNL se va îndrepta în instanță împotriva prefectului, dar și primarului de la Alexeni https://wp.me/p49Kdo-dP3

Gheorghe Tinel: PNL se va îndrepta în instanță împotriva prefectului, dar și primarului de la Alexeni

Președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, a susținut recent, în cadrul unei conferințe de presă, că a transmis două contestații la Biroul Electoral Județean Ialomița, sesizările sale făcând referire la amplasarea a două bannere aparținând unor partide politice în zone în care, potrivit acestuia, nu este permis.

Gheorghe Tinel speră ca această campanie să fie una decentă și corectă și să se desfășoare sub atenta supraveghere a organelor în drept.

„Atrag atenția pe această cale acestor instituții că este bine să-și facă treaba și să nu aștepte să fie sesizate”, a spus acesta.

În cadrul conferinței, acesta a mai reclamat faptul că vizitele „administrative” ale unor miniștri în județul Ialomița sunt de fapt politice, dând exemplu vizita ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Țăndărei, privitoare la campania de vaccinare, eveniment desfășurat în sediul primăriei, dar și a ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Gheorghe Tinel
Gheorghe Tinel

„De ce, doamna Pintea, nu te-ai dus mata să derulezi această campanie la Spitalul orășenesc din Țăndărei? Nu ai încredere în spitalul orășenesc de la Țăndărei sau este comandă politică să vii să sprijini primăria, autoritățile locale, aflate în cădere liberă? Și ce ați zis? Hai să-i dăm un balon de oxigen, să facem campania în sediul primăriei. Păi, ce să înțeleagă primarii mei și toți primarii, că aceste campanii de vaccinare se vor face în sediile primăriilor și nu în incinta instituțiilor abilitate, în spații corespunzătoare? Cabinete medicale, spitale… Nu este aceasta o campanie politică, electorală, deșănțată, pe față? Nu așa sprijini comunitatea din Țăndărei. (…) Motivul că este rata scăzută de vaccinare nu ține, este campanie electorală”, a spus deputatul Gheorghe Tinel, președintele PNL Ialomița.

Acesta a adus în discuție și vizita „inopinantă” a ministrului la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, de acum câteva săptămâni, care, potrivit acestuia, ar fi fost de fapt anunțată președintelui Consiliului Județean cu câteva zile înainte, pentru ca managerul să pună lucrurile în ordine.

„Secția de nașteri s-a închis. I-o fi dat nota opt pentru că a reușit să mute mamele, gravidele la București. Este jenant să spui că vizita a fost inopinată (…) Colac peste pupăză aflu și că Victor Moraru intervine în managementul managerului Mariana Iancu, care aflu că are mari dispute cu doctorii, că nu o mai ascultă. Și atunci s-a dus Moraru repede să le spună medicilor că doamna Iancu trebuie să fie manager și că trebuie să asculte de ea. Nu e în regulă. Și așa este prea mult pentru doamna Iancu de la groapa de gunoi la spitalul județean. Când nu merg lucrurile, ia taurul de coarne și schimb-o! (…) Dacă doctorii de acolo, personalul medical, nu mai acceptă managementul doamnei Iancu, înseamnă că sunt probleme grave acolo.  Puneți stop incompetenței. Nu a rămas spitalul județean și managementul într-un singur om, în doamna Iancu de la groapa de gunoi. Și ne mai mirăm de ce merg lucrurile prost”, a mai spus președintele PNL.

Și vizita ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, nu a trecut „netaxată” de deputatul Gheorghe Tinel.

 „M-am gândit prima dată când am auzit că vine, că dă lovitura la mine și eu nu am ce să spun. Că va trebui să ies și să aplaud. Am crezut că vine și spune că va fi demarat proiectul de reabilitare a râului Ialomița pe cursul inferior în zona Adâncata-Bărbulești-Coșereni. Și știți că în 2005 Bărbulești a fost sub ape. În 2009 a fost început proiectul, în 2011 a fost finalizat, în 2012 a fost propus pentru finanțare. De 7 ani nu au fost capabili să dea drumul la proiect. Au tot trenat. (…) Asta aș fi vrut să aflu de la domnul Deneș. Că ce face el pe Borcea, la Fetești, foarte bine. Este necesar și este o zonă sensibilă. Dar nu se întâmplă nimic. Numai vorbe și planșe frumos colorate.(…) Nu s-a oferit niciun orizont de timp pentru finalizarea lucrărilor și nici că ar fi finanțate. De unde, că nu au bani pentru așa ceva. (…)Atrag atenția celor care vin în preumblări aici în Ialomița să nu mai vină cu promisiuni, ci cu lucruri palpabile, măsurabile, cuantificabile”, a mai spus Gheorghe Tinel.

Președintele PNL Ialomița a mai adus în discuție în cadrul aceleiași conferințe de presă și alte subiecte, printre care o problemă întâmpinată la Alexeni, unde consilierii liberali nu au fost acceptați să facă parte din comisiile de specialitate ale Consiliului local.

Gheorghe Tinel a transmis o interpelare ministrului administrației și internelor, Carmen Dan, dar și către viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Daniel Suciu.

„Mi-a răspuns doamna Carmen Dan, care a spus că aspectele se confirmă și că a dispus un control acolo. Conform informațiilor mele, prefectul Gigi Petre a primit sarcina să monitorizeze foarte repede toată situația și sub atenta lui supraveghere a repus lucrurile în ordine, cu toată opoziția primarului, adică (…) au fost admiși consilierii locali PNL în comisiile de specialitate. PNL se va îndrepta în instanță împotriva celor care au dat drept bună hotărârea de Consiliu local, adică a prefectului și împotriva celui care a spus că „nu vrea mușchiul meu”, adică a primarului, în așa fel încât consilierii locali PNL să fie despăgubiți. În paralel, vom face și o plângere penală”, a mai spus președintele PNL Ialomița.

Articol comandat de Partidul Național Liberal – CMF 41190007 – executat de SC LEMASOFT SRL