comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel (PNL): Plângere penală pentru podul de la Dridu, solicitare pentru construcția unui alt pod în zona Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/06/2019 | Politica

Președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, a anunțat joi, 6 iunie, că va face plângere penală președintelui Consiliului Județean, Victor Moraru, după ce podul de la Dridu, inaugurat pe 15 mai, prezintă deja probleme tehnice.

Acesta a reclamat că, în urma ploilor, a volumului mare de apă, a apărut „o fisură pe partea dreaptă a podului”, iar în sprijinul celor afirmate, deputatul a prezentat în cadrul unei conferințe de presă  o serie de fotografii, în care se vedeau câțiva muncitori și utilaje care încercau să remedieze aceste probleme.

Tinel Gheorghe
Tinel Gheorghe

„După părerea mea, nu vor reuși să facă acest lucru, pentru că apa s-a infiltrat jos, la baza pilonului de susținere, iar în timp vor degenera. Anticipez că în perioada următoare se va bloca circulația pe drumul județean respectiv și vor trebui refăcute lucrările de protejare a malurilor și a pilonilor. Așa se întâmplă când lucrurile sunt făcute prost, de proastă calitate și pe bani mulți (…) Chiar dacă am cerut public să se sesizeze din oficiu autoritățile abilitate, ne vom adresa în scris și noi. Cerem Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița să verifice modul cum s-au executat aceste lucrări. Facem plângere penală, pentru că sunt bani mulți în joc”, a spus Gheorghe Tinel.

În schimb, Gheorghe Tinel a adus în discuție necesitatea construirii unui nou pod peste râul Ialomița, în zona Slobozia, proiect aflat în strategia de dezvoltare a județului de ani buni.

„Modernizarea podului vechi nu va fi suficientă în perspectiva fluidizării traficului în zona Drajna, după construcția pasajului. Și atunci va trebui găsită o nouă cale, un alt mijloc de acces peste râul Ialomița, în așa fel încât să deviezi traseul. Lucrurile acestea vor trebui făcute urgent. Este clar că pasajul va fluidiza foarte mult circulația, dar aceasta se va bloca, se va gâtui aici la pod la noi, la Slobozia, plus sensul giratoriu care nu este rezolvat. Noi cerem public Consiliului Județean să demareze, să urgenteze lucrările la cel de-al doilea pod peste râul Ialomița”, a mai spus Gheorghe Tinel.